Jdi na obsah Jdi na menu
 


CÍRKEV 3. 0 (III.) (inspirující citáty)

23. 3. 2024
  • INSPIRUJÍCÍ CITÁTY
  •  
    • Nemohu říci, bude líp, když bude jinak. Naprosto určitě ovšem mohu říci, že musí být jinak, má - li být dobře" (Lichtenberg).

      "Není možné, aby se někdo začal učit tomu, o čem se domnívá, že to zná" (Epiktétos)

      "Budoucnost má ve zvyku přicházet bez ohlášení" (George Will)

      "V dobách změn učedníci zdědí zemi, zatímco učenci zjistí, že jsou výborně vybaveni pro svět, který již neexistuje" (Eric Hoffer)

      "Rozumný člověk se přizpůsobuje světu kolem sebe. Nerozumný se vytrvale snaží přizpůsobovat svět sobě. Proto veškerý pokrok závisí na nerozumných lidech." (G. B. Shaw)

      Bůh vložil do přírody plody své reprodukční síly. Sami nemůžeme způsobit, aby církev rostla, nebo se reprodukovala , stejně jako nemůžeme donutit kukuřici povyrůst tím, že ji budeme tahat za stonek" (G. Paterson)

      "Každý sbor, který se množí násobením, měří úspěch, nebo selhání za svými branami" (Bob Roberts)

      "Když Bůh řekl: Ploďte se a množte se a naplňte zemi, nepředstavoval si, že Eva porodí šest miliard dětí. Tak Bůh multiplikaci nemyslel" (Lardy Dearmey)

      "Nikdy nepochybujte o tom, že by malá skupina přemýšlivých, odhodlaných osob mohla změnit svět. Ve skutečnosti je to jediná věc, která ho vůbec kdy změnila" (Margaret Mead)

      "Povinností křesťana je, aby byl svému bližnímu Kristem" (Martin Luther)

      "Ani církev neexistuje z žádného jiného důvodu, než aby vtahovala lidi do Krista, aby z nich učinila Krista v malém. Pokud to nedělá jsou všechny katedrály, duchovní, misie, ba i sama Bible, pouhým mařením času. Bůh se nestal člověkem pro nic jiného" (C. S. Lewis)

      "Novozákonní věřící nepovažovali církev ani za budovu, ani za organizaci" (Stanley Grenz)

      "Všechny velké objevy začínají jako hereze" (G. B. Shaw)

      "Nic Božího nelze získat za peníze" (Tertulian)

      "Dospěl jsem k názoru, že úpadek instituce je jako nemoc: zpočátku se hůře zjišťuje, ale snáze léčí. Později se dá jednodušeji zjistit, ale hůře se léčí. Instituce může zvenku vypadat silně, ale zevnitř už být nemocná a na pokraji překotného pádu" (Jim Collins)