Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rada Církve bratrské

16. 1. 2012

 

obrazek-rcb1.jpg

1995-2001

Kromě mých pracovních a rodinných povinností a zálib patřilo k mým úkolům členství v Radě Církve bratrské a s tím související cestování, vizitace na sborech a jiné povinnosti. Členem RCB jsem byl v letech 1995-2001. Nikdy předtím jsem nechoval v srdci žádné ambice stát se členem vedení církve. Stalo se to nečekaně v polovině funkčního období, když jsem byl nominován za Těšínsko a pak jsem byl zvolen. Kromě mnoha dobrých zkušeností, které jsem v celocírkevní práci mohl získat, jsem si nejvíce vážil jednoty a snahy o smířlivá, přitom konstruktivní jednání. Jsem přesvědčen, že díky otevřeným a vřelým vztahům předsedy RCB br. Pavla Černého jsme dokázali upevnit vztahy v Ekumeně mezi mnoha denominacemi v naší zemi, což považuji za velmi vzácné požehnání pro naši církev i pro duchovní ovzduší. Jelikož jsem chtěl dále studovat, rozhodl jsem se již na další období nekandidovat. Navzdory tomu, že tato služba byla velmi náročná, ji považuji za velmi požehnanou a obohacující pro můj duchovní život. 

 

 

 

 

 

obrazek-df1.jpg

 

 

 

 

 

2009-2013

V roce 2009 jsem byl nominován jako jeden ze dvou kandidátů opět do RCB a byl jsem zvolen členem rady za Těšínské sbory. Stalo se to na konferenci v Hrádku, právě v naší oblasti. Jako senior oblasti jsem tam měl skvělou příležitost poděkovat odstupujícímu předsedovi br. Dr. Pavlovi Černému za šestnáctiletou věrnou službu v Církvi bratrské. Poděkování zaznělo i br. tajemníkovi Ing. Karlu Fojtíkovi. Velmi jsem si této úlohy vážil. Oba bratry mám velmi rád. Zůstala mi příležitost další spolupráce s P. Černým jako předsedou nynějšího Studijního odboru RCB, s  br. Fojtíkem jako členem současné RCB. 

Naše pravidelné schůzky se konají většinou v Praze jednou měsíčně. Mezi mé specifické úkoly kromě běžné radní agendy patří: 

- členství ve Studijním odboru RCB a s ním úloha kontaktní osoby mezi RCB a SO RCB 

- kontakt na Těšínský seniorát, který je zároveň umocněn mým posláním jako seniora oblasti 

- provádění vizitací na sborech CB. V  roce 2011 jsem vizitoval sbory v Opavě a v Praze-Dejvicích

- členství v Radě ETS za RCB

Setkání všech členů RCB

Před svým druhým volebním obdobím jsem se zúčastnil skvělé akce - setkání všech bývalých i současných členů RCB. Měli jsme si co říci a navzájem jsme se potěšili v Boží přítomnosti svými zkušenostmi z aktivní služby ve vedení naší církve. Fotografie jsou vzpomínkou na některé bratry, které si již Pán Bůh povolal do svého nebeského domova.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář